Lilla Harrie Valskvarn

Våra mjölsorter

Vi har rätt mjöl till det du ska baka

Våra kvarnmästare har malt i 500 år, så är det något vi kan så är det mjöl. Vi är nyfikna av naturen och letar ständigt efter nya spännande spannmålssorter. Vi har ett antal standardmjöler av vete och råg som fungerar utmärkt till de flesta bröd. Våra kvarnmästare kan dessutom ta fram en mjölmix som är exakt anpassad efter produktionen och brödets egenskaper. Och som håller samma jämna kvalitet varje gång. 

  • Produktsupport - Provbakning, produktutveckling och näringsanalyser.
  • Receptanpassning - Framtagning av rätt mjölsort anpassad efter brödets egenskaper.
  • Siloservice - Säkerställande av hela flödet inklusive rengöring och besiktning av silo och filter.

Vetemjöl

Prima vetemjöl

Fint vetemjöl som passar till bakning och matlagning där volymen inte är i fokus.

Kakmjöl

Fint vetemjöl utan askorbinsyra som passar till kex och andra småbröd.

Konditorivetemjöl

Vetemjöl med lägre proteinhalt som passar till mjuka kakor och småbröd med måttliga krav på volym. 

Bagerivetemjöl

Allroundmjöl med god proteinhalt som passar till matbröd, smördeg och småbröd, men även till vete- och wienerbröd. 

Extra bagerivetemjöl

Vetemjöl med hög proteinhalt, hög degtolerans och bra brödvolym som passar till vitt matbröd, baguetter, smördeg, vete- och wienerbröd

Extra starkt bagerivetemjöl

Vetemjöl med hög proteinhalt till degar med hård degbearbetning där stor brödvolym önskas, kaffebröd, vitt matbröd och degar som förvaras i kyl/frys. 

Extra bagerivetemjöl naturell (utan askorbinsyra)

Vetemjöl till degar med långa ligg- och jästider, levainbröd, kaffebröd och pizzabottnar.

Grahamsmjöl

Grovmalet fullkornsmjöl av vete till frukostbullar, matbröd, formbröd och pajskal. 

Prima Special Vetemjöl

Fint vetemjöl som passar till hårda och mjuka tunnbröd samt mellanösternbröd, typ flatbröd.

Fint fullkornsvetemjöl

Finmalet fullkornsmjöl av vete (fint Grahamsmjöl) till frukostbröd, hålkakor och matbröd.

Mannagryn

Gryn av vete till matlagning, gröt och dekoration av bröd. 

Rågmjöl

Grovt rågmjöl

Grovmalet fullkornsmjöl av råg till matbröd, skållning och surdegsbakning.

Fint rågmjöl

Fint fullkornsmjöl av råg till grova matbröd.

Oblandad rågsikt

Siktat rågmjöl som passar till grova matbröd, skållning och surdeg.

Blandmjöl

Bagerisikt

Blandmjöl av vetemjöl och siktat rågmjöl till klassiska brödtyper som sirapslimpa, men även till surdegar och osötade bröd.

Extra sammalet grovt

Grovmalet blandmjöl av fullkornsrågmjöl och vetemjöl till matbröd. 

Specialmjöl

Durumvetemjöl

Fullkornsvetemjöl av durumvete till Ciabatta, lantbröd och surdegsbröd.

Ljust vete fullkorn

Finmalet fullkornsmjöl av ljust vete som ger bra brödvolym till halvfina matbröd, formbröd, skorpor och kex.

Övriga mjölsorter

VB klippt råg

Värmebehandlat fullkornsmjöl av råg till grova matbröd, som inte behöver blötläggas före användning. 

S-Kross 

Grovt klimjöl av höstvete till degar där du vill höja fiberhalten i brödet.

Kruskakli

Grovt kli av vetekornets skaldelar som passar till fiberrika bröd, men även till dekoration.

Finkli

Fint kli av vetekornets skaldelar när du vill höja fiberhalten i brödet.

Klippt råg

Fullkornsmjöl av råg till grova matbröd, som blötläggs dagen före eller skållas några timmar före användning.